Kryssarklubben På Kryss Övriga Kretsar In English

Start Verksamhet Västpricken Bli medlem Butiken Forum Kontakta oss

Vinterseglare

Vinterseglarna skall vara ett forum för alla som är intresserade av vintersegling och vinterliggning (att ha sin båt i vattnet över vintern) i syfte att främja, informera och inspirera.

Vi samlar och sprider kunskap om i första hand vinterhamnar men också om utrustning, båttillbehör, skötsel av båten, kläder och mycket annat som är speciellt för vintersegling.

Tipsa oss

Vårt tipsformulär hittar du här!

För sommarhalvåret finns det en uppsjö av gästhamnsböcker och naturhamnsböcker. För vintern finns det ingen samlad information. Marknaden är sannolikt för liten och hamnarna ändrar sitt utbud för ofta för att en bok skall vara användbar.

Här på Västkustkretsens hemsida försöker vi därför ha en förteckning över vinterhamnar. För detta behöver vi er hjälp - vi behöver få in tips och information om så många bra vinterhamnar (natur-, gäst-, bunkar- och vinterhamnar) som möjligt. Hjälp gärna till och tipsa oss om hamnar via vårt tipsformulär.

  • För naturhamnar bör det vara lätt att förtöja även när det blåser mycket, är kallt och gärna relativt isfritt.
  • För gästhamnar så listar vi hamnar där man kan få landström, bunkra diesel och bunkra vatten.
  • För vinterhamnar (där man kan ligga permanent under vintern) tar vi gärna emot kontaktuppgifter till uthyrare samt information om priser, tillgång till el, service m.m.Gillar du denna sidan?


Om Västkustkretsen

Västkustkretsen har en mycket omfattande verksamhet som syftar till att göra Ditt båtliv enklare, roligare och inte minst säkrare.

Genom bland annat alla våra föredrag, utbildningar, eskadrar och inte minst våra naturhamnskisser, bojar och dubbar så blir du mer påläst och har alltid nära till mer information när du behöver den!

Kontakta oss

Svenska Kryssarklubben
Västkustkretsen
Talattagatan 24
426 76 Västra Frölunda
Telefon: 031-69 00 69
E-post: vastkustkretsen@sxk.se

Ansvarig utgivare

Peter Junermark, ordförande

Ändrad: 2015-06-24 10:29.
Visad: 17645 gånger.