Kryssarklubben På Kryss Övriga Kretsar In English

Start Verksamhet Västpricken Bli medlem Butiken Forum Kontakta oss

Nyheter från Västkustkretsen

Här hittar du nyheterna ifrån Västkustkretsen. Du kan också se våra inlägg på Facebook, nyhetsflödet ifrån På Kryss och Båtnyheterna ifrån www.sxk.se.


2018-03-13 - Nya öppettider på kansliet

Vi har nya öppettider på kansliet from v 7 2018.

Kansliet är öppet:

Måndag - Torsdag 10:00-15:00 Onsdagar 10:00-18:00

[ Läs mer här. ]

2018-03-12 - Rätta svar i vår tävling på Båtmässan 2018

Rätta svaren på fåglarna i vår tävling under Båtmässan 2018 är enligt följande:

  • Bild 1: Trut
  • Bild 2: Ejder

[ Läs mer här. ]

2017-06-28 - Kansliets öppettider under sommaren

Under sommaren har vi litet ändrade öppettider på kansliet:

Måndag till fredag kl 10:00-15:00.

[ Läs mer här. ]

2017-06-26 - Västkustens Naturhamnar åter i lager

Nu har vi åter Västkustens Naturhamnar till försäljning på kansliet i Långedrag. De finns också möjlighet att beställa via webshopen.

[ Läs mer här. ]

2017-06-15 - Uppdatering för SXK-V appen

Nu finns en uppdatering SXK-V appen med våra naturhamnar. I denna uppdatering finns också årets nya hamnar.

Övriga nyheter är att kartan fungerar igen med att hämta hamnar genom att trycka på ankaret.

[ Läs mer här. ]

2016-09-26 Till dig som uppdaterat din iPad/iPhone till IOS10

I SXK-V appen kan du visa alla hamnarna på en karta över Västkusten. Hamnarna är utmärkta med ett rött ankare. Klickar du på detta ankare får du veta vad hamnen heter och kan också navigera vidare till hamnbeskrivningen. I den senaste versionen av operativsystemet till iPad/iPhone fungerar inte detta längre. Från listan med alla hamnar fungerar det att navigera till hamnbeskrivningen i IOS10.

[ Läs mer här. ]

2016-04-15 Bojflagga 2016

Årets bojflagga kommer med På Kryss nr 4/2016 som utkommer i slutet av april till medlemmar som har registrerad båt i Kryssarklubben. Flaggan ersätter det tidigare båtmärket.


[ Läs mer här. ]

2016-02-26 Vinnare Båtmässan 2016

Temat för årets tävling på Båtmässan var öar i Bohuslän.

[ Läs mer här. ]

Västkustkretsen släpper ny publikation - Onsala-Skärhamn

Lagom till Båtmässan i Göteborg släpper Hamn- och ankarplatskommittén i Västkustkretsen en ny publikation, Onsala – Skärhamn. Denna publikation är speciellt framtagen för de som rör sig runt om i Göteborgs skärgård.

Publikationen som är ett utdrag ur Västkustens Naturhamnar täcker sträckan Onsala till Skärhamn. Alla hamnar beskrivs i text och med flygfoto i färg där 2-meters kurvan är inritad. I början av pärmarna hittar du övergripande information om platserna i publikationen. Vid köp av publikationen får du samtidigt tillgång till appen SXK-V där du hittar alla Västkustens Naturhamnar, fram till och med 10 juni 2017. Vi köp av publikationen kan du teckna dig för en prenumeration av appen för 150:-/år.

[ Läs mer här. ]

Kantrade bojar

Kantrad SXK-boj

Alla våra bojar har tyngder fastsatta på undersidan för att hålla bojen upprätt. På en del av de äldre bojarna har det visat sig att denna fastsättning inte var optimal, och tyngderna har lossat. Just nu gäller det en boj vid Högö och en boj vid Styrsö.

Vi har under årens lopp utvecklat fastsättningsmetoden, och vi kommer innan vårsäsongen att uppdatera de äldre bojarna. OBS: Detta påverkar ej hållfastheten i själva bojlinan!

För närvarande har vi 82 bojar utmed kusten från Onsala Mönster i söder till Karholmen utanför Strömstad i norr.

[ Läs mer här. ]

Seglarskolans Program 2016

Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskolas program för sommaren 2016 är nu klart och kan laddas ned, se nedan, alternativt beställas eller hämtas på kansliet.

Klicka här för att hämta programmet för 2016!

Du kan också läsa om vårt utbud av ungdoms- och vuxenkurser på vår webbplats www.sxkseglarskola.se eller få programmet i pappersform genom att höra av dig till kansliet på 031-690069 eller 031-293505 eller maila till seglarskolan@sxk.se.

[ Läs mer här. ]

Köp av hjärtstartare

Vi har arbetat fram ett förmånligt avtal mellan Servicia Medical och Svenska Kryssarklubbens Västkustkrets som gäller för köp eller hyra av hjärtstartaren Zoll AED Plus.

Mer infofrmation hittar du på: Servicia Medical

[ Läs mer här. ]

Snart är hjärtstartarna på plats!

Maj 2015

Våra 10 hjärtstartare har nu anlänt till kansliet i Långedrag. Vi valde att fortsätta med Zoll AEDPlus. Hjärtstartarna levererades med en praktisk väska och en förstaförbandsväska. Våra AED-flaggor är sedan en tid tillbaka på plats. Utbildningen av våra funktionärer har fortskridit med hjälp av Kerstin Nilsson och under våren har flertalet fullbokade kurser hållits. Vi håller nu på att fördela våra hjärtstartare mellan de intressenter som anmält sig, för optimalt utnyttjande under sommaren.

Fantastiskt att vi kommit så långt och tack till alla som bidragit med en gåva. Tack även till alla som medverkar i projektet och visar vad Kryssarklubben ytterligare kan göra för säkerheten för båtlivet.

[ Läs mer här. ]

Vårutgåvan 2015 för Västkustkens Naturhamnar på väg ut i brevlådorna

I dagarna har vårutgåvan 2015 lämnat tryckeriet och är på väg ut till alla prenumeranter. Tyvärr har det blivit ett fel med hålningen i första utskicket och alla kommer därför få en ny försändelse med riktiga vårutgåvor. Så håll ut snart har ni vårutgåvan 2015 att sortera in i pärmarna.

Tänk på att inte slänga fakturan som är med i det första kuvertet där ditt abonnemangsid står noterat, eftersom det inte kommer någon ny faktura i den senare försändelsen.

[ Läs mer här. ]

22 april arrangerade Båtlivsprojektet en mycket lyckad kväll med Pelle P.

Medlemmar i Västkustkretsen erhåller 20% rabatt på Pelle P. Erbjudandet gäller vid ett köp i Pelle P - Concept Store, Korsgatan 24, Göteborg och i webshopen, pellepettersson.com. Giltig tom 30 juni 2015 på ordinarie pris. Ange kod: SXKV15.

Ett stort tack till Pelle P.

[ Läs mer här. ]

2015-02-19 Vinnare Båtmässan 2015

Temat för årets tävling på Båtmässan var broar i Bohuslän.
De rätta svaren är:

  • Klädesholmens bro

[ Läs mer här. ]

2015-01-27 - Kryssarklubbens föredrag på Båtmässan

Vi kommer att har föredrag på en "Hands On" scen i anslutning till vår monter. Monter nummer C 04:11 och C 04:20.

Föredrag på Båtmässan

[ Läs mer här. ]

2015-01-14 - Dubbfrö


Dubbfrö

Nu är det dags att börja planera för årets båtsemester. Köp en påse dubbfrö på Kryssarklubbens kansli. Fyll några äggkartonger med stenmjöl, sätt ner fröna ett och ett. Håll stenmjölet fuktigt i någon månad. När fröna grott och börjat växa, välj ut de fina raka exemplaren, plantera om dem i större krukor, ställ dem ljust och vattna väl.

Till våren har ni en uppsättning fina hållbara dubbar, klara att sättas ut i våra naturhamnar. De behövs, eftersom de äldsta exemplaren i vår skärgård är bort mot 60 år och har börjat vissna.

[ Läs mer här. ]

2015-01-14 Biljetter till Båtmässan

Även i år kan du som Kryssarklubbsmedlem köpa entrébiljett till ett rabatterat pris. Du köper din biljett i förväg via nedanstående länk. 100.- (ord 130.-) på vardagar och 120.- (ord 150.-) på helgerna. Barn/ungdomar 0-16 år har fri entré.

Vi tackar Båtmässan för detta samarbete och hoppas att ni nappar på detta erbjudande. För att beställa biljetter gå via denna länk:

[ Läs mer här. ]

Hjärtstartarprojektet

Vårt projekt att utrusta båtar med utbildad hjärträddare och hjärtstartare har nu finansiering för att köpa in ett antal hjärtstartare och utbilda hjärträddare.

Läs mer här.

[ Läs mer här. ]

Bland borsttvättar och fartygsfärger

En studie av fritidsbåtsägares attityder till och användning av olika antifoulingtekniker.

[ Läs mer här. ]

Öppna Varv 22-24 augusti.

Välkomna att besöka oss i vår monter i Ellös. Du kan köpa medlemsvaror, såsom flaggor och loggböcker samt våra nya publikationer Långsidor i Bohuslän och Rügen - Usedom. Västkustens Naturhamnar kommer också att fnnas till försäljning.

Kom gärna förbi för en pratstund.

[ Läs mer här. ]

2014-05-22 - Projekt Hjärtstartare

Inom kretsen har det startats en projektgrupp med målsättningen att utrusta våra eskadrar med hjärtstartare samt utbildade eskaderledare. Under andra tider än eskadrar skall utbildade funktionärer kunna ta med utrustningen under vistelse i Bohuslän och föra en flagga som visar att hjärtstartare finns ombord. Inom kretsen har vi intensifierat utbildningen av våra funktionärer.

Vi söker nu olika kanaler för att kunna samla in pengar. Ett upprop kommer bland annat i samband med årets Vårutgåva av våra hamnskisser.

[ Läs mer här. ]

Tävling Båtmässan 2014 i Göteborg

I år var det flygfoton över Gästhamnar i Bohuslän som man skulle känna igen. De rätta svaren är:

Bild 1 Smögen
Bild 2 Åstol

[ Läs mer här. ]

2013-12-12 Båtmässan i Göteborg 1-9 februari 2014

Kryssarklubben har i år fått en ny placering på Båtmässan i Göteborg och ni hittar oss i:

Monter nummer B 02:03 och B 02:07.

Rabatt på inträdet

[ Läs mer här. ]

Yttrande till Havs- och vattenmyndigheten om vattenskotrar mm

Svenska Kryssarklubbens yttrande som 2013-10-15 har skickats till HaV, Havs- och vattenmyndigheten om vattenskotrar och andra mindre motordrivna vattenfarkoster.

[ Läs mer här. ]

Öppna Varv 23-25 augusti.

Välkomna att besöka oss i vår monter i Ellös och Kungsviken. Du kan köpa medlemsvaror, såsom flaggor och loggböcker samt vårt nya fina verk Västkustens Naturhamnar.

Kom gärna förbi för en pratstund.

[ Läs mer här. ]

Tävling Båtmässan 2013 i Göteborg

Tävlingen var nog lite klurig för det var inte alla som hade svarat rätt på frågorna. De rätta svaren är:

Bild 1 Hållö
Bild 2 Pater Noster

[ Läs mer här. ]

2013-01-21 - Föredrag på Båtmässan

Vi har i år en egen scen som ligger i nära anslutning till vår monter där vi kommer att ha föredrag varje mässdag.

Läs mer här.

[ Läs mer här. ]Gillar du denna sidan?


Om Västkustkretsen

Västkustkretsen har en mycket omfattande verksamhet som syftar till att göra Ditt båtliv enklare, roligare och inte minst säkrare.

Genom bland annat alla våra föredrag, utbildningar, eskadrar och inte minst våra naturhamnskisser, bojar och dubbar så blir du mer påläst och har alltid nära till mer information när du behöver den!

Kontakta oss

Svenska Kryssarklubben
Västkustkretsen
Talattagatan 24
426 76 Västra Frölunda
Telefon: 031-69 00 69
E-post: vastkustkretsen@sxk.se

Ansvarig utgivare

Peter Junermark, ordförande

Ändrad: 2016-01-22 09:20.
Visad: 5548 gånger.