Kryssarklubben På Kryss Övriga Kretsar In English

Start Verksamhet Västpricken Bli medlem Butiken Forum Kontakta oss

Kantrade bojar

Kantrad SXK-boj

Alla våra bojar har tyngder fastsatta på undersidan för att hålla bojen upprätt. På en del av de äldre bojarna har det visat sig att denna fastsättning inte var optimal, och tyngderna har lossat. Just nu gäller det en boj vid Högö och en boj vid Styrsö.

Vi har under årens lopp utvecklat fastsättningsmetoden, och vi kommer innan vårsäsongen att uppdatera de äldre bojarna. OBS: Detta påverkar ej hållfastheten i själva bojlinan!

För närvarande har vi 82 bojar utmed kusten från Onsala Mönster i söder till Karholmen utanför Strömstad i norr. För att sköta underhållet av dessa bojar har vi ett antal entusiastiska dykare i hamn- och ankarplatskommittén (HAK), men för att ersätta bojar som av olika anledningar försvunnit måste vi ibland förutom själva bojen även ersätta bojstenen. Detta kräver att vi har tillgång till ett fartyg.

Frog Marine Service har välvilligt hjälpt oss med utläggningen av bojar och bojstenar under de senaste åren.


Vår planering framöver är att i mån av tillgång på fartyg i kombination med bra väder, utföra ersättningsutläggning av saknade bojar, samt att utföra viss kompletteringsutläggning, alltså fler bojar på samma platser som tidigare i de naturhamnar som är lämpliga för detta.


Gillar du denna sidan?


Om Västkustkretsen

Västkustkretsen har en mycket omfattande verksamhet som syftar till att göra Ditt båtliv enklare, roligare och inte minst säkrare.

Genom bland annat alla våra föredrag, utbildningar, eskadrar och inte minst våra naturhamnskisser, bojar och dubbar så blir du mer påläst och har alltid nära till mer information när du behöver den!

Kontakta oss

Svenska Kryssarklubben
Västkustkretsen
Talattagatan 24
426 76 Västra Frölunda
Telefon: 031-69 00 69
E-post: vastkustkretsen@sxk.se

Ansvarig utgivare

Peter Junermark, ordförande

Ändrad: 2016-01-29 09:41.
Visad: 2679 gånger.