Kryssarklubben På Kryss Övriga Kretsar In English

Start Verksamhet Västpricken Bli medlem Butiken Forum Kontakta oss

2011-03-02 - Kort rapport från träff Hamnar Limfjorden


Ålborgsbränneri

Motorbåtskommittén inbjöd till ett föredrag om detta lite bortglömda vatten, den 2/3. Kryssarklubben har upptäckt ett ökande intresse för att ställa färden mot Limfjorden. Detta skyddade vatten som ändå har en öppenhet som ger ”havskänsla”.


Lögstör

År 2010 planerades en eskader dit som fick dubbleras, p.g.a. stort deltagarantal. Detta innanhav är väl lämpat för motorbåt likväl som för segelbåt. Både som en semestertripp, att upptäcka dom lite mindre hamnarna utanför ”allfartsvägen”. Eller som starten på en längre tripp ut till mål i Nordsjön. Föredraget fick ett enormt gensvar, beräknat deltagarantal på ca 50 blev dubbelt 100 pers.


Mönstedskalkgruva

Det är väldigt trevligt att planerade aktiviteter får stort gensvar. Fördraget tog upp lite om Danmark generellt, vägen till Limfjorden. Avstånd, lämpliga rutter, överfart till Norge, hamnar, sevärdheter, aktiviteter, bilder, etc. Föredraget höll på i två tim, med en fikarast i mitten. Många intressanta frågor och disskusioner blev det, både under, på rasten och efter föredraget.

//Motorbåtskommittén


Gillar du denna sidan?


Om Västkustkretsen

Västkustkretsen har en mycket omfattande verksamhet som syftar till att göra Ditt båtliv enklare, roligare och inte minst säkrare.

Genom bland annat alla våra föredrag, utbildningar, eskadrar och inte minst våra naturhamnskisser, bojar och dubbar så blir du mer påläst och har alltid nära till mer information när du behöver den!

Kontakta oss

Svenska Kryssarklubben
Västkustkretsen
Talattagatan 24
426 76 Västra Frölunda
Telefon: 031-69 00 69
E-post: vastkustkretsen@sxk.se

Ansvarig utgivare

Peter Junermark, ordförande

Ändrad: 2011-03-21 23:01.
Visad: 3162 gånger.