Kryssarklubben På Kryss Övriga Kretsar In English

Start Verksamhet Västpricken Bli medlem Butiken Forum Kontakta oss

Bli medlem

Som medlem i SXK (Svenska Kryssarklubben) och Västkustkretsen får man 10 nummer av tidningen "På Kryss" per år, 4 nummer av tidningen "Västpricken", rabatt på medlemsvaror, rabatt på utbildningar och mycket mycket mer - se mer nedan.


Medlemsansökan

Här kan du ansöka om medlemskap - fyll i de uppgifter du har. Du kan via detta formulär också komplettera mer fler uppgifter (beskriv vad du kompletterar med i Meddelande-rutan).

Klicka här för att öppna anmälningsformuläret!

Om du inte vill ansöka om medlemskap via vår webbplats kan du alltid ringa vårt kansli på telefon 031-69 00 69 så skickar en folder till dig med en medlemsansökan i. Önskar du ge bort ett medlemskap i present till någon kan de också hjälpa dig med detta!

Olika former av medlemskap

I SXK och Västkustkretsen kan man vara junior-, vuxen- eller vuxen med familjemedlem.

 • Junior - till och med 25 år / 150 kr per år
 • Vuxen - över 25 år / 400 kronor per år
 • Vuxen med familj - oavsett antal / 460 kronor per år

Efter första året tillkommer avgift för kretsmedlemskapet - 100 kronor för Västkustkretsen.

Medlemsåret sträcker sig ifrån 1:a september till 31:a augusti. Om du tecknar dig för medlemskap en bit in på medlemsåret så justeras medlemsavgiften för vuxenmedlemskap ner i två steg den 1:a januari (350 kronor) och den 1:a mars (300 kronor).

Registrera båt

Om man önskar använda SXK:s bojar, få ett båtcertifikat för sin båt, få Gästhamnsguiden hemskickad och ha båten listad i matrikeln så måste man registrera sin båt. Detta kostar 100 kronor om året.

Utlandsavgifter

För personer som bor utomlands tillkommer en avgift för de ökade portokostnaderna.

 • Norden 75 kr/år,
 • Övriga länder 180 kr/år

Ytterligare 17 skäl till att bli medlem...

17 skäl till att vara med i Svenska Kryssarklubben Svenska Kryssarklubben bildad 1923, med syfte att väcka och stärka hågen för turist- och långfärder till sjöss har idag över 40 000 medlemmar. Lokal verksamhet bedrivs i 14 kretsar.

 1. Är en kraftfull organisation som bevakar båtlivets intressen inom ramen för definierade mål och miljöinriktad policy.
 2. Värnar om ett säkert båtliv, säkerhetsbesiktning av båtar och tester av konstruktioner och utrustning.
 3. Har 14 kretsar och 7 nämnder från norr till söder som anordnar färder till sjöss för motor- och segelbåtar, utbildningar och träffar för trevlig och lärorik samvaro.
 4. Är aktiv deltagare i den marina miljödebatten och remissinstans för båtfrågor i allmänhet.
 5. Bistår medlemmarna i skiljedomsärenden och andra juridiska frågor.
 6. Sätter ut sjömärken, orienteringstavlor och enslinjer samt bevakar och försöker förhindra indragningar av utmärkning som är betydelsefull för fritidsbåtlivet.
 7. Driver uthamnar och har längs hela kusten, i Mälaren och Vänern 120 bojar på strategiska ställen och bergöglor för förtöjning. Ger ut farleds- och naturhamnsbeskrivningar samt kartskisser för speciella turer.
 8. Vill främja det kustnära och "lilla" båtlivet genom utmanande aktiviteter i närområdet.
 9. Bedriver ungdomsverksamhet i kretsarna, seglarläger vid Malma Kvarn på Värmdö och skutsegling med SXKs Seglarskolas kuttrar.
 10. Anordnar eskadersegling för seglingar i Sverige och till utländska mål.
 11. Bisträcker med information om färder till utländska mål särskilt Medelhavet och ger ut en särskild tidning "Odysse" samt håller kontakt med utlandsombuden.
 12. Arrangerar 24-timmars seglingar (även kortare och längre) för att bereda medlemmarna möjlighet till praktisk utbildning och utmaning.
 13. Skapar förutsättningar för att utveckla kvinnors praktiska kunskaper ombord för ökad trivsel, gemenskap och säkerhet ombord genom nämnden "Kvinna ombord".
 14. Ger ut På Kryss, tidskrift med 9 nummer per år med artiklar allt från båtlivets, kusternas och hamnarnas kulturhistoria till båtar och båtteknik. Ger ut en matrikel varje år med medlems- och båtregister samt en informativ del med aktuella uppgifter. Den liksom Årsboken ingår i medlemskapet.
 15. Anordnar utbildningar som t ex förarintyg, kustskepparintyg.
 16. Ger möjlighet till rabatterad båtförsäkring, olja, diesel och bensin mm.
 17. Är delägare i Gästhamnsguiden SXK AB som årligen klassificerar gästhamnar och ger ut en publikation som alla medlemmar erhåller utan kostnad.

Gillar du denna sidan?


Om Västkustkretsen

Västkustkretsen har en mycket omfattande verksamhet som syftar till att göra Ditt båtliv enklare, roligare och inte minst säkrare.

Genom bland annat alla våra föredrag, utbildningar, eskadrar och inte minst våra naturhamnskisser, bojar och dubbar så blir du mer påläst och har alltid nära till mer information när du behöver den!

Kontakta oss

Svenska Kryssarklubben
Västkustkretsen
Talattagatan 24
426 76 Västra Frölunda
Telefon: 031-69 00 69
E-post: vastkustkretsen@sxk.se

Ansvarig utgivare

Peter Junermark, ordförande

Ändrad: 2017-02-07 14:57.
Visad: 21858 gånger.