Kryssarklubben På Kryss Övriga Kretsar In English

Start Verksamhet Västpricken Bli medlem Butiken Forum Kontakta oss

2018 års eskadrar

Er anmälan till eskader gäller först när båtavgiften är inbetald och nätanmälan är kansliet tillhanda. Anmälan till 2018-års eskadrar öppnar den 8 februari och alla anmälningar (ska även vara betalda) som kommit in när vi börjar fördela platserna den 12 februari har samma chans att komma med.

Vi kommer presentera alla eskadrar på Båtmässan i Göteborg onsdagen den 7 februari kl 18:00 på stora scen. Välkomna dit och träffa eskderledarna.

Eskaderavgifter

  • Vanliga eskadrar 650:- och korta såsom Läsö 350:-. Solisterna och Sång&Musik har andra avgifter
  • Anmälan gäller inte förrän eskaderavgiften är betald till plusgiro 42 01 92-7, Västkustkretsen, och nätanmälan är kansliet tillhanda.

Eskadrarna

Datum passerat - Eskader till Läsö

24-27 maj 2017

Ta chansen att prova på en eskader i det mindre formatet! Följ med oss och upptäck Läsö. Grilla, umgås, ta en cykel- eller busstur och helt enkelt ha det trevligt. Detta är en eskader som vänder sig till alla, segel- såväl som motorbåt. Ett utmärkt sätt att testa på eskaderlivet för er som aldrig vågat er på detta. Erfarna eskaderresenärer är också välkomna. Vid otjänligt väder så hittar vi på alternativa färdmål. Huvudsyftet, att testa eskader och att ha trevligt, uppfylls alltid. Samling på Rörö 24 maj, överfart 25 maj, avslutning på Läsö 26 eller 27 maj.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Sång- och Musikeskader

29 maj-2 juni 2017

Eskadern startar på Vinga och avslutas någonstans i närheten av Bohus-Malmön. På kvällarna spelar och sjunger vi tillsammans.

Eskadern är öppen, dvs man kan ansluta någon dag senare eller avsluta någon dag tidigare.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Tjejeskader till Läsö

8-11 juni 2017

Vi fortsätter med succén för fjärde året i rad! Qvinna Ombord anordnar Tjejeskader till Läsö. Var med om något du sent kommer att glömma! Träffa kvinnor som har samma intresse som du, där vi på ett lugnt och harmoniskt sätt lär oss av varandra. Däremellan har vi hur kul som helst!

Detta är en segling för dig som har lite mer erfarenhet än vad vi kräver på Tjejhelgen till sjöss, där du inte behöver någon erfarenhet alls. Här ska du gärna någon gång ha seglat på öppet hav, ex. till Danmark.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Eskader för daglediga med Solisterna

15-18 juni 2017

Alla båtar följs åt under veckan, Målet bestäms varje morgon av alla deltagarna gemensamt beroende på väder och vind.

Inriktningen är att segla och umgås på kvällarna under fyra dagar dvs t.o.m söndag 18 juni.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Eskader Vänern runt

start 7 juli 2017

Välkomna att följa med oss på en eskader runt Vänern. Tillsammans tar vi oss ut på Sveriges största insjö, med sina fina klubbhamnar med bastubad och grillning. Denna fantastiska sjö med över 22 000 öar

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Tillfartseskader till Nexö-Bornholm

7-ca 21 juli 2017

Rikseskadern går i år till Nexö på Bornholm. Att segla till Bornholm ger inte så många valmöjligheter, om man vill segla den kortaste vägen. Tanken är att vi skall vara framme i Nexö till vecka 29. Detaljer saknas fortfarande och kommer i slutet av januari. Vi kommer som vanligt att tillsammans försöka skapa en färdplan, som alla blir delaktiga att utveckla. Vi tänker oss en samling på Anholt runt 7/7 – 8/7 för att sedan ta oss ner i Öresund med ett första stopp i Gilleleje. Därefter bestämmer vi lämpliga hamnar i Öresund och tar oss sedan genom Falsterbokanalen till Ystad. Därefter blir det förslagsvis Tejn eller någon annan trevlig hamn på Bornholm. Sedan är det ju inte så långt till Nexö, där vi får njuta av sociala aktiviteter och träffa många kryssarklubbare från hela Sverige.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Eskader till Flensburg (preliminär plan)

9-23 juli 2017

Trivseleskader av vuxenkaraktär där vi planerar att samlas på Läsö Vesterö söndag em. Startar med några etapper efter Jyllands östkust, sedan ner genom Lilla Bält, in genom Als fjord och sedan in till Flensburg där vi avslutar eskadern. Det blir tid för några vilodagar på intressanta ställen och gemensamma aktiviteter i hamnarna. Kan även bli någon ankring i naturhamn. Den slutliga färdplanen fastställs på förträffen innan eskadern. Längd ca 200 Nm.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Motorbåtseskader till Bornholm

11-ca 21 juli 2017

Följ med på̊ en eskader till pittoreska Bornholm och anslut till Rikseskadern som samlas i Nexö från 17/7. Det blir en lång etapp över Kattegatt men sedan tar vi det lite lugnare. Eskadersamling blir i Bua, preliminärt tisdag den 11 juli.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Eskader till Bornholm och Polen

12-29 juli 2017

Denna eskader är tänkt att gå snabbt till Bornholm, med ett fåtal långa etapper. Resan till Bornholm blir något av transportsegling. Vi startar i Torekov och tar oss till Bornholm på två eller tre långa dagar. Efter Rikseskadern i Nexø fortsätter vi i ett makligare tempo till Polen, med stopp i bland annat Kolberg och Stettin. Sedan går vi den inre vägen via Peenemünde till Rügen, innan vi avslutar i Stralsund.

Föreslagen rutt till Bornholm: Samling i Torekov onsdag 12/7, därefter Falsterbokanalen/Höllviken, Ystad, Allinge, Svaneke och Nexö. Man kan tänka sig att slopa Ystad. Sträckan Falsterbo – Allinge är då cirka 65 M.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Eskader till Sörlandet 2

12-26 juli 2017

Det har blivit en dubbleringseskader! Följ med på eskader till norska Sörlandet via Limfjorden. Vi kommer att starta på Västerö, Läsö och sedan ta oss genom Limfjorden ut till Thyborön. Det kommer att bli ett par stopp i fjorden varav en cykeldag på ön Fur som är Limfjordens vackraste ö med molerklinter/branter i norr och gräsbevuxna stränder i söder. Från Thyborön tar vi en längre dagsetapp över till Mandal som ligger i sydligaste delen av Sörlandet i Norge. Därefter blir det kortare dagsetapper norrut efter kusten. Det blir också några liggedagar för att slutligen avsluta i Kragerö.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Eskader till Sörlandet

14-27 juli 2017

Följ med på eskader till norska Sörlandet via Limfjorden. Vi kommer att starta i Hals vid Limfjordens östra mynning för att sedan ta oss genom fjorden ut till Thyborön. Det kommer att bli ett par stopp i fjorden varav en cykeldag på ön Fur som är Limfjordens vackraste ö med molerklinter/branter i norr och gräsbevuxna stränder i söder. Från Thyborön tar vi en längre dagsetapp över till Mandal som ligger i sydligaste delen av Sörlandet i Norge. Därefter blir det kortare dagsetapper norrut efter kusten. Det blir också några liggedagar för att slutligen avsluta i Kragerö. Vi samlas till planeringskväll under våren för att gemensamt fastställa en mer detaljerad rutt. Vi ser gärna att det blir så blandade åldrar som möjligt.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Familjeeskader med segling mellan krabbfiske och glasskiosken

16-23 juli 2017

Vi samlas i Mollösund söndag den 16 juli och seglar i en vecka (söndag-söndag). En eskader som lämpar sig för barnfamiljer med lite mindre barn som är upp till och med lågstadieålder men vi är självklart flexibla. Vi seglar norr ut med kortare dagsetapper och tid för mycket krabbfiske, bad och att utforska öarna vi kommer till. Ett av målen blir Stora Kornö där vi kommer besöka grottor, klappa fåren och kanske utforska gamla militärstigar på öns södra sida. Vi siktar på naturhamnar och mindre kustsamhällen, gärna med en kiosk och sandstrand.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Kustkultur, Bohuslän och Hvaler

14-26 augusti 2017

Med start på Hönö Klåva går vi med korta etapper genom Bohuslän upp mot Hvaleröarna och Fredrikstad, som är målet. På vägen kommer vi att besöka större och mindre hamnar. I de flesta hamnarna räknar vi med att ha möjligheter att studera något som är utmärkande för orten eller regionen, som exempelvis båtbyggeri, fiske, stenhuggeri eller naturen. Exakt rutt och aktiviteter är ännu inte beslutat men att höra om fiske och fiskareliv på Hönö, uppleva ljudet av tändkulemotorer i Lysekil, se båtbyggeri i Lilla Kålvik och fördjupa oss i havsmiljön på Tjärnö är några exempel. Tillsammans med deltagarna fastställer vi detaljplanen under förträffen.

[ Läs mer här. ]

Eskader till Läsö

9-12 maj 2018

Ta chansen att prova på en eskader i det mindre formatet! Följ med oss och upptäck Läsö. Grilla, umgås, ta en cykel- eller busstur och helt enkelt ha det trevligt. Detta är en eskader som vänder sig till alla, segel- såväl som motorbåt. Ett utmärkt sätt att testa på eskaderlivet för er som aldrig vågat er på detta. Erfarna eskaderresenärer är också välkomna. Vid otjänligt väder så hittar vi på alternativa färdmål. Huvudsyftet, att testa eskader och att ha trevligt, uppfylls alltid. Samling på Rörö 9 maj, överfart 10 maj, avslutning på Läsö 11 eller 12 maj.

[ Läs mer här. ]

Våreskader med Solisterna

10-13 maj 2018

Samling i hemmahamn.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Försommareskader med Solisterna

6-10 juni 2018

En eskader med sikte på Anholt eller Väderöarna. Samling i hemmahamn.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Barn-eskader i Bohuslän-Nyhet!!

1-8 juli 2018

Naturhamnseskader för barnfamiljer i åldrar mellan 7-15 år Period 1/7 - 8/7

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Eskader till Shetland

1-31 juli 2018

Följ med på eskader till Shetland, där Nordsjön möter Atlanten. Vi planerar att gå via södra och västra Norge, innan vi tar språnget över till Shetland. Det blir samling i närheten av Göteborg söndag den 1/7. Därefter i stora drag:

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Barn-eskader till Danmark - Nyhet!!

8-ca 18 juli 2018

Vi kommer gemensamt styra färden mot Danmark. Etapperna blir lite längre över öppet hav men stoppen anpassas i längd efter gruppens önskemål. Vi samlas i Göteborgs skärgård och siktar på Läsö som första stopp. Väl där styr vi gemensamt upp färden men förhoppningen är att komma till Säby och Skagen. Eskadern riktar sig till familjer med barn mellan 2-7 år.

Samling söndag den 8 juli, exakt hamn meddelas närmare, vi seglar tillsammans och bryter upp eskadern i Danmark eller efter överfarten tillbaks till Sverige den 18 juli.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Eskader till Schleswig

10-22 juli 2018

Välkommen att följa med på en eskader till Schleswig i Tyskland.

Vi samlas i Grenå den 10 juli för att ta oss söderut genom Danmark till Norra Tyskland.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Eskader till Limfjorden

16-28 juli 2018

Vår eskader pågår under v29 och 30 med samling i Hals eller Mau Bro måndag den 16 juli.

Vi har sedan tänkt att i maklig takt med många vilodagar ta oss igenom Limfjorden.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Eskader Helsingborg - Rügen - Nyhet!!

17 juli -ca 27 juli 2018

Fulltecknad men kölista finns!

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Litteratureskader i Bohuslän

9-21 augusti 2018

En sensommareskader kors och tvärs i Bohuslän.

Detaljutformningen görs i nära samarbete med deltagarna.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Sensommareskader med Solisterna

24-26 augusti 2018

På årets sista eskader dukar vi upp till kräftskiva någon av kvällarna. Vart vi seglar bestäms av skepparna och vädret

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Läsö Kristi himmelsfärdshelgen

4-7 maj 2016

Ta chansen att prova på en eskader i det mindre formatet.

Vi har för avsikt att göra en eskader på Kristi himmelsfärdshelgen. Ta en cykeltur eller en busstur vid regn. Grilla, umgås och helt enkelt ha det trevligt. En eskader som vänder sig till alla, segel- såväl som motorbåt. Ett utmärkt sätt att testa på eskaderlivet för er som aldrig vågat er på detta. Erfarna eskaderresenärer är också hjärtligt välkomna. Vid otjänligt väder så hittar vi alltid på alternativa färdmål. Huvudsyftet, att testa eskader och att ha trevligt, uppfylls alltid.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat Solisterna - Eskader till Skagen

5-8 maj 2016

Som vanligt väljer vi resmål efter väder men vår förhoppning är att vi kommer till Skagen.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Eskader med operabesök i Oslo

15-27 maj 2016

FULLBOKAD

Vi har bokat biljetter till föreställningen Turandot den 24:e maj på Operahuset i Oslo. Förhoppningsvis kommer vi till Oslo några dagar tidigare. Där finns mycket att se och uppleva. Planen är att vi samlas på L:a Kornö den 15 maj och seglar norröver. Vi har en preliminär färdplan, på ca 180 M, men vår önskan är att tillsammans med eskaderdeltagarna göra upp en detaljerad plan under våren.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Solisterna - Försommareskader till Käringön

3-6 juni 2016

  • Anmälan senast torsdagen 20 maj för båtägare och 27 maj för gastar.
  • Anmälningsavgift för gastar 200 kronor.
  • Betalning till Västkustkretsen kansli Plusgiro 42 01 92-7 i samband med anmälan.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Tjejeskader till Läsö

9-12 juni 2016

För tredje året i rad seglar vi Tjejeskader till Läsö. Var med om något du sent kommer att glömma! Här träffar du tjejer som har samma intresse som du! Det här är en segling för dig som är lite mer van och som har seglat på öppet hav tidigare.

I fjol var vi 10 båtar och ca 40 tjejer. Hur många kan vi bli i år? Vi hoppas att både gamla men framförallt nya deltagare anmäler sig. Är du ny som skeppare gör vi vårt yttersta för att du skall känna dig trygg.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Barn- och barnbarnseskader till Limfjorden

ESKADERN ÄR INSTÄLLD

Farfar, farmor, morfar och mormor! Ta med era barnbarn på en semestertur till underbara Limfjorden. Givetvis kan far och mor med sina barn också vara med. Eskadern kommer att starta i Frederikshamn där byte av besättning kan ske. Därifrån går vi ner till Hals och vidare in i Limfjorden. Färdplanen är inte klar i detalj men Ålborg, Lögstör och Lemvig är tänkbara hamnar. Avslutnng i Lögstör.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Barn och ungdomseskader i Bohuslän och yttre Oslofjorden

27 juni-9 juli 2016

Eskadern vänder sig till seglare med barn och ungdomar som uppskattar Bohuslän med alla möjligheter som finns i vårt närområde. Vi kan tänka oss att vädret avgör vilket varv vi seglar i yttre Oslofjorden. Vi planerar att starta på Rörö och avsluta i Göteborg.

Nedan finner ni en grovplanering på hur vi har tänkt oss eskadern.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Vänerskader

Eskadern är dubblerad

Attach:Eskader/Startsidan/Väner.jpg Δ Δ Start 8 juli i Åkers vass innan man går in i slussarna till Trollhättan och avslutning 22 juli, kanske på Läckö om vädret vill. Vi seglar runt Vänern och blandar små och stora hamnar med härliga naturhamnar. Många hamnar i Vänern är små varför vi kommer att begränsa antalet deltagare till totalt åtta båtar. Vi tänker anpassa seglingen till vädret.

Du som gillar det lilla goda i livet är hjärtligt välkommen. Det kan bli både museer och god mat, någon gång på restaurang. Men mest blir det ett gott och kravlöst umgänge.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Eskader Vänern runt

ESKADERN ÄR INSTÄLLD

Attach:Eskader/Startsidan/Vänern2.jpg Δ Δ Välkomna att följa med oss på en eskader runt Vänern. Tillsammans tar vi oss ut på Sveriges största insjö, med över 22 000 öar.

Vi samlas i Vänersborgs gästhamn den 10 juli och avslutar den 23 juli på Spiken eller Läcköslott.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Rügeneskader

10-23 juli 2016

FULLBOKAT

Vi är två besättningar som under vecka 28-29 planerar att ordna en ungdomlig eskader till Rügen. Eskadern samlas i Falkenberg den 10 juli. Preliminär färdplan, startar med några längre etapper ner mot Klintholm på Mön och sedan vidare till Vitte på Hindense. Från Vitte går vi vidare till Stralsund och sedan Lautenbach på Rügen där vi planerar ha vår avslutning den 23 juli. Du får vara beredd på några längre etapper med tidiga morgnar. Det blir även tid för några vilodagar på intressanta ställen och gemensamma aktiviteter i hamnarna.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Eskader i Oslofjorden

13-25 juli 2016

FULLBOKAD

Välkommen med på eskader i vackra Oslofjorden. Vi samlas i Strömstad onsdagen den 13 juli för att därefter sakta ta oss upp bland öarna söder om Fredrikstad. Sedan tar vi oss in i Oslofjorden för att så småningom angöra Oskarsborg som enligt ”Havneboka” sägs vara en av Norges bästa gästhamnar. För de som är historieintresserade finns det där möjlighet att göra ett besök på Fästningsmuséet. Sedan fortsätter eskadern upp till Oslo där vi stannar några dagar för att därefter leta oss ner efter fjordens västra sida. Eskadern avslutas i Verdens Ende den 25 juli om väder och vind är på vår sida. Vår färdplan är endast preliminär. Vi samlas till en planeringskväll under våren där vi tillsammans kommer överens om en mer detaljerad rutt.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat Segel - och motorbåtseskader till Helgoland

16-29 juli 2016

FULLBOKAD

Följ med på eskader till taxfree-paradiset och fågelön Helgoland i Tyska bukten. Det blir ett par långa etapper ner mot Kiel, sedan tar vi det lugnare.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Eskader Södra Kattegatt

Eskadern är dubblerad

Trivseleskader av vuxenkaraktär där vi planerar att samlas på Läsö Vesterö. Startar med några etapper efter Jyllands östkust med besök i Östrer Hurup, Bönnerup, Ebeltoft och sedan över till norra Sjelland där vi kommer till Odden och sedan in i Ilsefjorden där vi besöker ett antal hamnar som Hundested, Fredrikstad, Fredriksund och ett besök i Roskilde och Vikingamuseet. Kan även bli någon ankring i naturhamn inne i fjorden. Avslutningen är inte fastställd men blir någonstans på norra Själland. Den slutliga färdplanen fastställs på förträffen innan eskadern. På grund av besöket i Roskilde blir det en viss begränsning på båtstorlek. Vi har en kraftledning på 22 meters höjd och ett minidjup på 2,2m som skall passeras. Det blir även tid för några vilodagar på intressanta ställen och gemensamma aktiviteter i hamnarna.

Hjärtligt välkomna!

[ Läs mer här. ]

Datum passerat Solisterna - Blueseskader till Hyppeln, musikkväll och naturhamnar

27-31 juli 2016

Seglingen har fokus på naturhamnar och en musikkväll på Hyppeln.

  • Anmälan senast torsdagen 13 juli för båtägare och 20 juli för gastar.
  • Anmälningsavgift för gastar 200 kronor.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Solisterna - Sensommareskader - Vinga och naturhamnar

26-28 augusti 2016

Årets sista eskader går till Vinga.

  • Anmälan senast torsdagen 11 augusti för båtägare och 18 augusti för gastar.

[ Läs mer här. ]

Datum passerat - Eskader till Bergen och Hardangerfjorden

start 25 juni 2017

Följ med oss till Norge. Vi kommer att gå 25 juni - 2017. Vi har tänkt att göra en längre första etapp på ca 150Nm till Mandal. Vi har en del förslag om platser att besöka på vägen men detaljplaneringen gör vi tillsammans på en förträff.

Lars och Cathrine Rengsjö.

[ Läs mer här. ]


Gillar du denna sidan?


Om Västkustkretsen

Västkustkretsen har en mycket omfattande verksamhet som syftar till att göra Ditt båtliv enklare, roligare och inte minst säkrare.

Genom bland annat alla våra föredrag, utbildningar, eskadrar och inte minst våra naturhamnskisser, bojar och dubbar så blir du mer påläst och har alltid nära till mer information när du behöver den!

Kontakta oss

Svenska Kryssarklubben
Västkustkretsen
Talattagatan 24
426 76 Västra Frölunda
Telefon: 031-69 00 69
E-post: vastkustkretsen@sxk.se

Ansvarig utgivare

Peter Junermark, ordförande

Ändrad: 2018-01-03 09:53.
Visad: 46400 gånger.