Kryssarklubben På Kryss Övriga Kretsar In English

Start Verksamhet Västpricken Bli medlem Butiken Forum Kontakta oss

Eskader

Eskaderseglingar är till för dem som ännu känner sig lite osäkra på segling till färdmål lite längre bort eller för dem som söker gemenskap mellan vuxna och/eller barn på andra båtar.

Västkustkretsen arrangerar varje år ett flertal eskadrar. Allt ifrån korta vår "prova-på-eskader" till Läsö varje vår till riktigt långa eskadrar för de som har tid och lockelse till sådan båtfärd.


Stjärnankring
Stjärnankring en möjlig eskaderaktivitet

Vad är eskader?

Eskader är att:

  • Upptäcka nya hamnar
  • Få nya vänner
  • Barn & tonåringar får sällskap
  • Känna säkerhet & trygghet
  • Få del av andras erfarenheter
  • Hitta pärlorna
  • Välja vad man är med på
  • Ha kul tillsammans

Eskader är inte:

  • Att färdas på led
  • En massa måsten

Möjligheter

Upptäck alla möjligheter som finns för att ge hela besättningen upplevelser genom nya färder bortom den välkända horisonten. Allt under en vanlig semester. Vi vill locka till nya resmål med spännande miljöer. Färdas ni själva tar ni er alltid till målet i er egen takt. Eller i eskader, efter en gemensam färdplan.

På eskader träffar ni nya besättningar som tillsammans upplever och delar med sig av sina erfarenheter.Eskader vänder sig till besättningar i alla åldrar. Färdas ni med barn eller ungdomar får de nya kompisar. Alla hjälper till så vi får plats i hamnarna.Vi får lokal information och ordnar ibland någon aktivitet.

Eskadrarna leds av personer med lång erfarenhet. Alla kan råka ut för något oförutsett under resan och då är det tryggt att veta att det inte är långt till en hjälpande hand. Planeringen av eskadern och det ni behöver tänka på går eskaderledarna igenom på förmöten.

Varje år arrangeras eskadrar till Norge, Danmark, Tyskland, Sverige ibland även till mer avlägsna mål såsom Holland, Polen och England.

Antalet båtar i varje eskader brukar vara mellan 8 och 12 båtar och eskadrarnas längd normalt 1-2 veckor till målet. Även längre färder förekommer.


Gillar du denna sidan?


Om Västkustkretsen

Västkustkretsen har en mycket omfattande verksamhet som syftar till att göra Ditt båtliv enklare, roligare och inte minst säkrare.

Genom bland annat alla våra föredrag, utbildningar, eskadrar och inte minst våra naturhamnskisser, bojar och dubbar så blir du mer påläst och har alltid nära till mer information när du behöver den!

Kontakta oss

Svenska Kryssarklubben
Västkustkretsen
Talattagatan 24
426 76 Västra Frölunda
Telefon: 031-69 00 69
E-post: vastkustkretsen@sxk.se

Ansvarig utgivare

Peter Junermark, ordförande

Ändrad: 2017-01-09 21:07.
Visad: 12927 gånger.